Ett av de största märkena inom tävlingsskotrar är Arctic Cat som den världsberömde Tucker Hibbert har blivit känd för att köra. Arctic cat är en tävlingsskoter som verkligen står för prestanda och kraftfullhet och tillhör elitens val. Skotrarna från detta märke har blivit en del av skotercrossen sedan ett halvt sekel tillbaka och i den här artikeln kan du läsa mer om olika modeller och vad de representerar.

ZR 8000 137”RR ES

Denna modell har tagits fram genom år av erfarenhet av tävlingar och förare som kört tidigare modeller. Här kan vi tala om en race-modell som är trimmad ut i fingerspetsarna eller ska vi säga skidspetsarna. Motorn är på 800 cc och har en makalös kraft. Den tar även kurvor som på räls!

HIGH COUNTRY 8000 153” LTD ES

Denna modell lämpar sig för olika körstilar, oavsett om du vill ha ordentligt med fart eller sakta ned i kurvorna. Det är en perfekt maskin för dig som eftersträvar egenskaper från en kort maskin och samtidigt vill kunna köra i lössnö. Skotern har 57 mm kammar och QS3 stötdämpare. Ett alternativ till denna modell är X-PLORER 6000 ES som är extra justerbar.

Modeller för lössnö

HARDCORE EVO och Mountain Cat är två modeller som lämpar sig extra bra för lössnö och användningen blir inte svårare bara för att snödjupet ökar. Ska du åka snöskoter och ta dig uppför svåra backar så är KING CAT TURBO LTD en utmärkt modell. Detta är verkligen en snöskoter som tar dig uppför vilken backe som helst och ser till att du blir först över mållinjen. Den har 3″ kammar och ligger i 200 hk-klassen.

Touringmaskiner

För att ta dig längre sträckor så kan du välja Arctic cats touringmodeller som är skapta för att rymma mycket packning och vara bekväma. Perfekta för dig som ska ut i fjällen.