I Sverige har Emil Öhman mestadels kört Lynx och man kan förstå varför. Den har modeller för alla tänkbara åkstilar, snödjup och tävlingsmoment och här ska några av dem beskrivas närmare. Oavsett om du är äventyrligt lagd, arbetar på skidanläggning eller tävlar i skotercross, så har Lynx något för dig. Tillsammans med Arctic Cat är det ett märke att fundera skarpt över och det är ingen slump att detta är många tävlandes favoritskoter. När du går in och väljer på deras hemsida så kan du utgå helt från dina egna önskemål och Lynx letar fram den bästa skotern för dig.

Boondocker – för branta backar

Om du är en “snöskoter backe-åkare” och vill komma uppför branta kullar fulla med snö, så ska du satsa på en Boondocker. De är både bra på ledkörning och fungerar som utmärkt hjälp vid lössnö. Beroende på modell kan du räkna med att betala mellan 122 000 kr och 155 000 kr men de levererar också därefter.

Modeller för lössnö

Förutom den lämpliga modellen Boondocker så kan du också pröva på Rangers och XTrim. Detta är modeller som klarar av olika terränger och kan ta den djupa snön utan problem. hamnar du ofta utanför leden så är denna skoter det ultimata valet på de guppiga banorna. XTrim är crossovermodeller medans Ranger är en aning mer fokuserad på lössnön. Ranger gör även modeller som lyckas ta dig ut oavsett snöförhållandena och de används inte sällan för att underhålla skidanläggningar.

Skotrar för två

Om du vill ge dig ut med flera personer så behöver du en lite rymligare skoter och då är Commander en av de bättre. Den har plats för två stycken och klarar tyngre packning. Oavsett om du ska ge dig ut på ett romantiskt äventyr med din partner eller ta en sportig tur med en vän, så är Commander ett bra val. Den är dessutom bekväm och är skräddarsydd för vildmarkslivet.