Som i alla sporter och i de flesta sportevenemang, behövs det sponsorer som hjälper till att upprätthålla tävlingsmomenten och se till att de tävlande kan träna under goda förutsättningar. Vem som helst kan bli sponsor men det krävs mycket engagemang och pengar att investera. Som belöning får man ut sitt namn och syns mycket i media, vilket ger en fenomenal marknadsföring. Stora företag som satsar på sponsring av olika slag är Fonus eller Familjensjurist som gärna är med och bidrar med både kunskap och finansiell hjälp. Som sponsor måste man också höra med Skatteverket om sponsringen är avdragsgill eller inte.

Be om sponsring

Många idrottare begär att få sponsring av en stor firma som de vet är där i vått och torrt och för att få en samarbetspartner krävs det att man är seriös i det man utövar. En sponsor vill se resultat och veta att de investerade pengarna har lönat sig. Det betyder att du som idrottare ger ett förslag på ett kontrakt och beskriver dig in i detalj så att sponsorn får reda på så mycket som möjligt. Kända idrottsmän eller kvinnor brukar bli erbjudna sponsring automatiskt om företag ser att de klarar sig bra och vinner men för en mindre berömd sporttalang så krävs det generellt att man ligger i lite mer.

Vissa har en sektion på sina egna hemsidor där man uppmuntrar sponsorer att lägga ett bidrag och detta behöver inte bara röra sig om idrottare. Tidningar som har svårt att klara sig och står nära konkursens rand kan begära sponsring och välgörenhetsorganisationer beror till största delen av sponsring och samarbetspartners. Du kan även gå in på flera företags hemsidor för att se hur de ställer sig till just sponsring och kolla om du faller inom ramarna för den policy som gäller för just det företaget. På så sätt slipper du skicka ut brev i onödan och vinner mer tid.